AP2009

Amerikaanse countryzanger Roy Clark overleden

In de Verenigde Staten is donderdag countryzanger Roy Clark overleden. De zanger werd 85 jaar. Dat meldt de Recording Academy.

Roy Clark werd geboren in 1933 in Virginia. Hij leerde van jongs af aan een waaier aan instrumenten bespelen, zoals de gitaar, de banjo, de viool, de mandoline en de harmonica. Met zijn vaardigheden maakte hij deel uit van heel wat top-orkesten.

Solo scoorde Clark hits met onder meer "Yesterday when I was young", "Honeymoon feeling" en "Come live with me". Hij was ook 24 jaar lang gastheer van "Hee Haw", een populair televisieprogramma gewijd aan countrymuziek.

Clark overleed donderdag in zijn huis in Tulsa, Oklahoma, aan de gevolgen van een longontsteking. Hij werd 85 jaar oud. "De countrymuziek verliest een van zijn meest geliefde muzikanten", aldus Recording Academy.

"Yesterday, when I was young"

Meest gelezen