BELGA/WAEM

Cannabis te koop in winkel naast lagere school in Overijse

In Overijse is een nieuwe skatewinkel opengegaan. Naast T-shirt, sweaters en rugzakken kan je er ook cannabis kopen. Volgens de eigenaars legaal omdat er geen THC inzit, de stof die je in een roes brengt. Dat staat vandaag in Het Nieuwsblad. Burgemeester Inge Lenseclaes is niet overtuigd.

Skatewinkel 'Black Jack' zorgt al meteen voor commotie in Overijse. De winkel verkoopt naast kleding namelijk ook cannabis. En dat is verontrustend zegt burgemeester Inge Lenseclaes. "Het is een grijze zone, maar ook al zit de verdovende THC-stof er niet in, de stap naar échte cannabis is sneller gezet. Bovendien ligt de winkel naast een basisschool. Het kan niet dat kinderen van 11 jaar hiermee al in contact komen."

Geen vergunning

Burgemeester Lenseclaes is trouwens verbaasd dat de winkel er is. "Wij hebben nooit een aanvraag tot uitbating van een handelspand gekregen op die plek. Dus we hebben een brief gestuurd naar de eigenaars om meer uitleg te komen geven." 

Meest gelezen