17 jaar lang spoorloos, nu gevonden in anoniem graf in klein dorpje in Wallonië 

17 jaar lang lag er op het kerkhof in Bois-de-Villers, in Namen, een onbekende vrouw begraven. Nu hebben speurders na al die jaren dan toch een naam kunnen plakken op het anonieme graf. Het gaat om Corrie van der Valk, telg van de bekende familie Van der Valk.

Op 7 januari 2001 dronk Corrie van der Valk - van de familie Van der Valk, bekend van de hotelketen - nog een kop koffie met haar man. Vanaf dan ontbreekt elk spoor. Haar familie geeft haar pas na drie weken als vermist op. 17 jaar lang blijft de familie in het ongewisse over waar Corrie van der Valk is of wat er met haar gebeurd is - al wordt ze in 2008 wel doodverklaard. 

Anoniem begraven op een kerkhof in Wallonië

Tot nu. Want nu blijkt dat de vrouw al die tijd anoniem begraven is op het kerkhof van Bois-de-Villers in de provincie Namen.

Wat is er met Corrie van der Valk gebeurd? Op 7 januari 2001, de dag van haar verdwijning, was ze immers gegrepen door een trein. "Door de staat van het lichaam en door het feit dat ze geen papieren bij zich had, konden we haar niet identificeren", licht procureur van Namen Vincent Macq toe. De meest plausibele piste van de speurders was of een ongeluk, of zelfmoord. Na enkele maanden werd het onderzoek gesloten en werd ze anoniem begraven. 

Onlangs heeft de Cel Vermiste Personen het lichaam opgegraven om een DNA-staal af te nemen. "Op 17 jaar tijd is er een enorme vooruitgang geboekt op wetenschappelijk vlak. Maar er wordt vooral veel meer informatie uitgewisseld tussen de verschillende landen. En zo hadden we na 17 jaar toch een DNA-match", verklaart Macq.

Er wordt vooral veel meer informatie uitgewisseld tussen de verschillende landen. En zo hadden we na 17 jaar toch een DNA-match

Vincent Macq - procureur Namen

Het dossier wordt nog niet meteen gesloten. "We hebben nu een naam, dus we gaan nu uitzoeken wat ze op dat ogenblik in Namen deed."

Meest gelezen