Videospeler inladen...

De Lijn dreigt met verplaatsen haltes Brussel-Noord als overlast niet aangepakt wordt

Openbaarvervoermaatschappij De Lijn zal haar bussen vanaf maandag 26 november mogelijk andere begin- en eindhaltes geven aan het Noordstation in Brussel. De Lijn vindt de situatie aan het station te onveilig voor reizigers.

Als het Brussels Gewest tegen 23 november de overlast aan het station niet aangepakt heeft, zullen dertig buslijnen de passagiers afzetten aan de zijkant van het station (voor het gebouw van BNP Paribas). De vertrekhalte zal aan het Rogierplein komen. Dat meldt De Lijn omdat ze vreest voor de veiligheid van zowel reizigers als medewerkers.

"Ondanks verschillende contacten met de betrokken instanties hebben we vastgesteld dat de situatie niet verbetert voor onze reizigers en medewerkers. Omdat voor ons de grens nu echt wel bereikt is, passen we noodgedwongen de bediening van Brussel Noord aan als het Brussels Gewest niet ingrijpt", zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

Meest gelezen