Verrassing: Rock Werchter strikt Kylie Minogue

Rock Werchter heeft 10 nieuwe acts aangekondigd voor de editie van volgende zomer. De meest opvallende is die van de Australische poplegende Kylie Minogue (50), die eerder deze maand nog in ons land was voor een optreden in het Koninklijk Circus in Brussel.

Minogue is de vreemde eend in de bijt in het lijstje van nieuwe namen voor het festival. Nooit eerder stond ze in ons land op zo'n groot podium. Vorige week maakte Minogue bekend dat ze na haar huidige concerttournee komende zomer een beperkt aantal openluchtconcerten zou geven in Groot-Brittannië. Ze houdt daarna dus ook halt in ons land, op de wei van Werchter, en dat is een verrassing van formaat.

Oorwurmen als "Can't get you out of my head", "In your eyes" en "I believe in you" zullen er live te horen zijn op vrijdag 28 juni, zo laat de zangeres zelf weten via Twitter. Ook Tool en The Cure staan dan al op de affiche.

Naast Minogue staan ook de volgende artiesten op Rock Werchter 2019: Paul Kalkbrenner, Vance Joy, Bang Bang Romeo (alledrie op donderdag 27 juni), Bring me the Horizon, Years & Years, Nothing but Thieves (alledrie op vrijdag 28 juni), THE BLAZE, Miles Kane (beiden op zaterdag 29 juni) en Yungblud, die vorige zomer al op Pukkelpop stond, speelt er op zondag 30 juni.

Meest gelezen