Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Samsung: "De opvouwbare smartphone zal zeker aanslaan"

Samsung, de grootste producent van smartphones, gelooft sterk in de opvouwbare telefoon. Dat zegt Lukas Schmeink aan onze technologiejournalist Loutfi Belghmidi. Schmeink is de nummer 2 van Samsung Benelux. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker verkocht in het derde kwartaal van dit jaar 13 procent minder toestellen dan vorig jaar en kijkt al uit naar 2019. 

De plooibare smartphone werd vorige week getoond in San Francisco tijdens een bijeenkomst van ontwikkelaars. Samsung doet dit om de mensen die binnenkort de apps gaan ontwikkelen voor het toestel warm te maken voor wat er volgend jaar zal komen. 

2018 snel vergeten

De demonstratie van de Galaxy F - want zo gaat het toestel vermoedelijk heten - kreeg heel veel aandacht. Aandacht die Samsung wel kan gebruiken. Het merk heeft een moeilijk jaar achter de rug. Hoewel het merk 3 toptoestellen (de S9, S9 Plus en de Note 9) lanceerde, verkocht Samsung in het derde kwartaal van dit jaar 13 procent minder smartphones dan vorig jaar. "Maar onze winst is gestegen", zegt Schmeink. Dit heeft Samsung vooral te danken aan de onderdelen dat het verkoopt aan bijvoorbeeld Apple.

Niet alleen Samsung werkt aan een opvouwbaar toestel. Huawei, LG en Apple hebben ook plannen. Omdat Samsung schrik heeft dat de anderen met het ontwerp zouden gaan lopen, werd het licht tijdens de demonstratie gedimd. De Galaxy F ziet eruit als een gewone smartphone, maar is iets dikker. Als u het toestel openvouwt, krijgt u een kleine tablet van 7.8 inch. Maar zitten de mensen daar op te wachten? Schmeink denkt van wel: "We zien dat er heel veel video wordt bekeken op de smartphone. Van 10 procent 5 jaar geleden, bekijkt nu 90 procent van de smartphonegebruikers video. Wij denken dat het zeker gaat aanslaan."

Lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

Wij kopen minder smartphones

Een andere reden waarom Samsung een nieuw segment creëert, is de dalende smartphoneverkoop. Er worden elk jaar minder en minder toestellen verkocht. De wereldwijde smartphoneverkoop daalde het laatste kwartaal met acht procent. En we vervangen onze smartphone minder snel. Om dat te compenseren zijn de smartphoneproducenten duurdere modellen gaan verkopen. Zo werd vorig jaar de magische grens van 1.000 euro bereikt. Dit jaar kwam een iPhone op de markt van 1.259 euro.

Hoeveel de Galaxy F zal kosten heeft Samsung nog niet gecommuniceerd. Volgens het Zuid-Koreaans nieuwsagentschap Yonhap zal het toestel in maart gelanceerd worden en een prijskaartje hebben van 1.770 dollar. 

Met dit toestel hoopt Samsung de slabakkende smartphoneverkoop nieuw leven in te blazen en zo de aandacht naar zich toe te trekken. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen