Videospeler inladen...

Britse premier Theresa May promoveert staatssecretaris tot nieuwe brexit-minister

Brits premier Theresa May heeft Stephen Barclay benoemd als de nieuwe brexit-minister. Hij vervangt Dominic Raab, die twee dagen geleden ontslag nam. Barclay stemde "Leave" in het brexit-referendum. Hiervoor was hij staatssecretaris voor Gezondheid en Sociale Zorg in de regering-May.

De woordvoerder van May benadrukt wel dat de rol die Barclay zal spelen anders zal zijn dan die van zijn voorganger Dominic Raab. Barclay zal zich eerder toeleggen op de binnenlandse voorbereidingen op de brexit, terwijl de premier zelf de onderhandelingen met Europa naar zich toe zal trekken. Hij zal ook meehelpen om Mays deal door het parlement te krijgen.

May benoemde ook een nieuwe minister van Werk en Pensioenen. Amber Rudd, die in april nog ontslag nam als minister van Binnenlandse Zaken, volgt Esther McVey op. McVey nam samen met Raab ontslag omdat ze zich niet kon vinden in Mays brexit-deal.

Meest gelezen