Videospeler inladen...

Trump heeft "alle vragen van Mueller beantwoord" in Rusland-onderzoek

De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar eigen zeggen schriftelijke vragen beantwoord van speciaal aanklager Robert Mueller. Het gaat om vragen in het onderzoek naar de Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016.

Trump heeft op alle vragen van speciaal aanklager Mueller een antwoord geformuleerd. Mueller onderzoekt de Russische inmenging van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een onderzoek dat Trump al regelmatig "een heksenjacht" heeft genoemd. "Het had nooit mogen gevoerd worden", herhaalde hij daarover vandaag. "Ik heb eerlijk gewonnen en was gewoon een betere kandidaat dan Hillary Clinton."

Toch heeft hij meegewerkt en heeft hij schriftelijke vragen beantwoord. "Het waren geen moeilijke vragen", zegt hij daarover. "Je moet wel voorzichtig zijn als je vragen beantwoordt van mensen die mogelijk slechte bedoelingen hebben." De antwoorden heeft hij wel nog niet overgemaakt aan de onderzoekers. "Ik ben er nog maar net mee klaar."

De Amerikaanse inlichtingendiensten zijn het er overigens unaniem over eens dat Rusland wel degelijk geprobeerd heeft de stembusgang te beïnvloeden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen