AFP or licensors

“Zeker 36 burgers omgekomen bij bombardement van coalitie op Syrië”

De coalitie tegen Islamitische Staat onder leiding van de VS heeft 36 burgers gedood bij luchtaanvallen in het oosten van Syrië. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten. Het gaat om 17 kinderen, 12 vrouwen en 7 jonge mannen. Er werden ook nog zeven anderen gedood, maar het is niet duidelijk of dit burgers of militanten zijn.

Volgens de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde waakhond vonden de luchtaanvallen plaats bij zonsopgang en raakten ze huizen in de buurt van het dorp Hajin, aan de grens met Irak. De aanvallen worden ook gemeld daar het Syrische staatspersbureau Sana. Dat heeft het over 40 burgerslachtoffers.

In september begonnen de door de VS gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten een groot offensief om IS te verdrijven uit de oostelijke provincie Deir ez-Zor. De dodentol van vandaag is volgens het Observatorium de grootste sinds de start van de operatie.

De SDF hebben een grote rol gespeeld in het bestrijden van IS in Syrië en hebben de meeste bolwerken van de groep in de provincies Raqqa en Deir ez-Zor weer ingenomen. In Oost- en Zuid-Syrië controleert IS nog steeds gebieden.

Meest gelezen