Carnavalisten Merelbeke eindelijk nieuw onderkomen

Na een brand eind april in een loods in Melle, moesten de carnavalsverenigingen van Merelbeke op zoek naar een nieuwe plek. Die kregen ze gratis aangeboden, en zaterdag is het materiaal verhuisd. Ze zullen een tandje moeten bijsteken om alles op tijd klaar te krijgen voor carnaval.

In april legde een zware brand een groot deel van de loodsen plat aan de Vijverwegel in Melle. Carnavalsgroep De Triangeleers verloor alles, en alle andere groepen hadden schade. De loods was zodanig beschadigd, dat ze niet meer bruikbaar was. Het was lang zoeken naar een plaats voor hun materiaal, maar zaterdag konden de carnavalisten hun materiaal eindelijk verhuizen naar Schelderode. Ze kunnen de leegstaande werkhallen gebruiken van de bouwmaatschappij van de Kouter. De eigenaar stelt de panden gratis ter beschikking voor één jaar. 

"Het wordt nu wel een race tegen de klok", zegt Dirk Versnaeyen van de VZW Carnaval 2019. "Normaal beginnen we in september of oktober, nu kunnen we pas beginnen half november. We hebben dus een achterstand in te halen. Ik denk dat de praalwagens niet het niveau van andere jaren zullen halen, maar we doen ons best om het mooiste naar voor te brengen, al kan dat met wat minder afgewerkte details zijn. Hopelijk apprecieert het publiek dat."

Maar volgend jaar moeten de carnavalisten dus weer op zoek naar een nieuwe locatie. Daarvoor roepen ze de gemeente Merelbeke op om hen daarbij te helpen.

kasto80

Meest gelezen