CD&V en N-VA begraven strijdbijl in Beersel en besturen met Open VLD

De CD&V’ers van Lijst Burgemeester en N-VA in Beersel begraven de strijdbijl. Beide partijen gaan samen met Open VLD de gemeente besturen. “In elk goed huwelijk moeten compromissen gesloten worden en dat zal in onze coalitie wel lukken”, zegt burgemeester Hugo Vandaele (CD&V) die na vier jaar de fakkel als burgemeester doorgeeft aan partijgenoot Jo Vander Meylen (CD&V).

Na jaren van bitse oppositie gaan N-VA en CD&V in Beersel dan toch samen besturen. Hugo Vandaele wordt weer burgemeester maar geeft de fakkel daarna door aan Jo Vander Meylen. “Samen vormen we een bestuur dat wordt gesteund door liefst 18 van de 29 raadsleden”, zegt Vandaele. “Dat is het ruimst gedragen en meest democratische bestuur dat Beersel ooit heeft gekend.” De coalitie kondigt aan om van Beersel een sociale, groene, Vlaamse en ondernemingsvriendelijke gemeente te maken. Maar er zal ook fors geïnvesteerd worden in de fietsinfrastructuur.

Weyts geen schepen

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) kreeg op één na het meeste stemmen, maar gaat zelf niet mee besturen:"Maar ik zal wel de belangen van onze gemeente kunnen verdedigen in de Wetstraat”, zegt Weyts. “Ik zie daar alleen maar voordelen in. Ik denk nu al aan de aanleg van de fietspaden waarmee het Vlaams gewest zal starten aan het Sint-Victorinstituut. En zo zijn er nog dossiers die klaarliggen.” Voor N-VA worden Kristien Vanhaverbeke en Elsie De Greef schepen. 

Ook Open VLD doet mee

Gilbert Wouters (Open VLD) blijft ook schepen. Donderdag reageerde uittredend schepen Veerle Leroy nog boos en teleurgesteld toen bleek dat Groen ondanks een vooruitgang door de nieuwe coalitie verbannen werd naar de oppositie. Ze noemde Wouters een schepen die niets had uitgevoerd en 6 jaar 'op zijn lui gat' had gezeten. Uitgerekend de bevoegdheden van Leroy gaan nu vooral naar Gilbert Wouters.

Meest gelezen