Dit zijn de beste politiefoto's van 2018 volgens Europol: "Zowel dramatische actiefoto's als hartverwarmende momenten"

Europol heeft naar jaarlijkse gewoonte een top 3 van de meest opvallende politiefoto's gemaakt. "De beelden van dit jaar bevatten dramatische actiefoto's en hartverwarmende momenten." Kijk hieronder welke beelden Europol dit jaar uitkoos.

Ieder jaar organiseert Europol een fotowedstrijd, waarbij de politiediensten uit de Europese landen een foto mogen insturen. Een momentopname van de alledaagse taken, zo noemt Europol het. "Van operationeel werk en trainingsoefeningen tot het dagelijkse gemeenschapsgericht politiewerk: de beelden van dit jaar bevatten dramatische actiefoto's en hartverwarmende momenten."

En de winnaar is...

De eerste plaats gaat dit jaar naar João Mouro uit Portugal. De foto is genomen in het treinstation in Porto. Een politieagente helpt een oudere man. "Het is een spontaan beeld dat het gemeenschapsgerichte politiewerk toont, in dit geval voor de ouderen", licht Europol toe.

Lees verder onder de foto.

Europol

De tweede prijs geeft Europol aan Jiří Fejkl uit Tsjechië. De foto werd al in 2011 genomen bij een bezoek aan Londen. Het beeld toont een politiepatrouille op de Thames.

Europol

En de derde plaats gaat dit jaar naar Daniel Ruiz uit Spanje. Hij maakte een foto van een trainingssessie van de zogenoemde Mountain Rescue and Intervention Group van de Spaanse Guardia Civil. De politiedienst voert reddingen uit in de bergen. 

Europol

Meest gelezen