Videospeler inladen...

Vertenten naar arbeidsrechtbank om zijn ontslag als scheidsrechter aan te vechten 

Scheidsrechter Bart Vertenten stapt naar de arbeidsrechtbank om zijn ontslag als scheidsrechter aan te vechten. Dat heeft zijn advocaat Hans Rieder gezegd in "De zevende dag". "Om dan te proberen om terug de ladder op te klimmen om te komen waar hij recht op heeft."

Eergisteren werd scheidsrechter Bart Vertenten vrijgelaten onder voorwaarden nadat hij ruim een maand in de cel gezeten heeft. In het grote voetbalonderzoek blijft hij wél verdacht van omkoping, maar de kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde dat het niet langer nodig was dat hij aangehouden bleef. Nu hij uit de cel is, wil hij toch al zijn ontslag als scheidsrechter aanvechten. Net omdat hij verdacht wordt van omkoping, had de Koninklijke Voetbalbond een ontslagprocedure opgestart om hem en Sebastien Delferière aan de deur te zetten. 

"Er is een arbeidsrechtelijk geschil dat aanhangig gemaakt kan worden bij de arbeidsrechtbank om dat ontslag ongedaan te maken", vertelt zijn advocaat Hans Rieder in "De zevende dag". "Om dan te proberen om terug de ladder op te klimmen om te komen waar hij recht op heeft. Als uitgemaakt wordt dat hij onschuldig was, verdient hij die plaats als nationale, internationale, uitmuntende scheidsrechter terug."

Rieder wil ook cassatie aantekenen tegen het arrest van die kamer van inbeschuldigingstelling. "Dat arrest gaat diametraal in tegen het wrakingsarrest van het hof van beroep." Daarin werd gesteld dat er een schijn van partijdigheid bestond bij onderzoeksrechter Raskin. Maar de kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde dat er nog geen sprake was van die schijn van partijdigheid op het moment van het aanhoudingsbevel. "Wie kan dat nog begrijpen? We kunnen niet anders dan cassatie aantekenen."

Herbekijk hieronder het interview met Hans Rieder in "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het item uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen