Treinverkeer tussen Leuven en Brussel verloopt weer normaal

Het treinverkeer tussen Brussel en Leuven is vandaag zwaar verstoord geweest. Rond 8.30 uur vanochtend lag het treinverkeer op de vier sporen volledig stil door een persoonsongeval in de buurt van Kortenberg. De sporen werden één voor één weer vrijgegeven. Rond 16.05 uur waren alle sporen weer beschikbaar. Reizigers moeten wel nog rekening houden met kleine vertragingen. 

De hinder was erg groot. "Leuven-Brussel is een belangrijke lijn, die het oosten en het westen van het land verbindt. Treinen komende vanuit Limburg, via Leuven en verder door langs Brussel naar Gent en de kust en in omgekeerde richting ondervonden zware hinder", zei Frederik Petit van spoorbeheerder Infrabel. Door het incident reden sommige treinen met een vertraging van een uur. 

Ondertussen zijn alle sporen weer vrijgegeven en rijden de treinen weer min of meer normaal. 

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen