Videospeler inladen...

15 kunstenaars vinden “The White Album” van The Beatles opnieuw uit ten voordele van De Warmste Week

“The White Album” van The Beatles bestaat deze week 50 jaar en Studio Brussel vroeg 15 bekende kunstenaars om de beroemde hagelwitte hoes opnieuw te interpreteren. Het resultaat wordt geveild voor het goede doel.

“The White Album”, 30 Beatles-nummers op twee elpees, verscheen op 22 november 1968. “The Beatles waren al geen echte band meer; ze hadden ruzie, namen op in andere studio’s met andere muzikanten,” verduidelijkt Stijn Van de Voorde van Studio Brussel in “De Afspraak” op Canvas.

De hoes was heel bijzonder: helemaal wit met een opdruk in reliëf. Het idee kwam van de Britse pop-artkunstenaar Richard Hamilton. Na de overdrukke hoes van “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band” kon het contrast niet groter zijn.

Een halve eeuw later vroeg Studio Brussel, via Jan Hoet jr, aan een aantal nationaal en internationaal bekende kunstenaars om “dat lege canvas” van “The White Album” te herinterpreteren. Het gaat onder meer om Michaël Borremans, Sammy Slabbinck, Gideon Kiefer, Tinka Pittoors of streetartist ROA.

Michaël Borremans houdt niet van The Beatles; hij tekende dan maar een tegel met een ridder die de Fab Four onthoofdt

De werken worden deze week geveild voor een goed doel, met het oog op De Warmste Week. Bekijk de kunstwerken in het echt op woensdag 21/11 en donderdag 22/11 (14u – 17u) bij Fosbury & Sons in Antwerpen. Donderdag om 20u vindt daar de veiling plaats, maar u kunt nu al online bieden via de website van Studio Brussel.

VIDEO: "The white album" in "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen