40 procent meer oproepen voor startproblemen bij VAB

Vanmorgen kreeg de pechverhelpingsdienst van VAB opvallend veel oproepen voor startproblemen. Het koude weer en het feit dat veel wagens heel het weekend stil staan, heeft die piek veroorzaakt.

Het was een drukke ochtend bij de alarmcentrale van VAB vanmorgen. De pechverhelpingsdienst kreeg er opvallend meer oproepen dan op een gemiddelde maandagochtend.  Bij die oproepen waren  er vanmorgen 40 procent meer voor startproblemen dan op een normale maandagochtend.

"Wagens staan vaak het hele weekend stil", zegt Joni Junes van VAB. "Als de nachten dan koud zijn zoals dit weekend, dan is de kans dat die wagens moeilijk of niet meer starten groot."

De temperatuur zakte in Ukkel vannacht tot net boven het vriespunt en ook de komen de nachten zullen koud zijn volgens het KMI. In de Kempen en de Ardennen zou het zelfs licht kunnen vriezen. "We verwachten ook de komende dagen nog extra oproepen voor startproblemen door het koude weer", zegt Junes. "Als het kan, raden we mensen aan om hun wagen binnen te parkeren. Als de wagen dan toch buiten staat, kan je hem best starten met zo weinig mogelijk stroomverbruikers aangeschakeld."

Meest gelezen