Videospeler inladen...

Parkeerwachter moet zich vastklampen aan auto: "Dit is poging tot doodslag"

Een extreem geval van verkeersagressie in Aalst vanmorgen: een automobilist kreeg het aan de stok met een parkeerwachter, die een heel eind werd meegesleurd met de rijdende auto.

In Aalst heeft een autobestuurder die maandagmorgen een parkeerbon had gekregen, een parkeerwachter meegesleurd met zijn wagen. "Dit is een extreem geval van verkeersagressie, maar ook poging doodslag. Het kon veel slechter aflopen moest de man onder de wielen terechtgekomen zijn", zegt zaakvoerder Peter Lamens van Optimal Parking Control. De lokale politie onderzoekt het incident, waarvan beelden op sociale media circuleren. 

Twee parkeerwachters van Optimal Parking Control hadden maandagmorgen een ticket uitgeschreven voor een zwarte Opel, zegt Lamens. "De bestuurder van de wagen aanvaardde dat niet en reed onze mannen klem op het trottoir. Hij wou ze neerslaan en er ontstond een zware discussie. De parkeerwachters moesten uiteindelijk de politie bellen. De bestuurder trok één van hen aan zijn uniform het raam binnen en reed dan weg. De medewerker moest zich vastklampen aan de auto en kwam gelukkig niet ten val. De bestuurder reed verder, maar een anoniem voertuig van de politie kon hem later klemrijden. Onze medewerker raakte niet gewond, maar was sterk van slag."

De lokale politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. Het parkeerbedrijf zal zich ook burgerlijke partij stellen.

Meest gelezen