Netwerkproblemen bij AZ Maria Middelares Gent voorbij: dertigtal patiënten naar huis gestuurd

Het Maria Middelares-ziekenhuis in Gent kampte sinds halfvijf vanmorgen met netwerkproblemen. Geplande operaties en ingrepen in het daghospitaal konden niet doorgaan. Sinds 10 uur zijn de problemen opgelost.

Het grootste probleem was dat een deel van de computers niet opgestart geraakt. Dossiers konden daardoor niet geraadpleegd worden, en de opname van nieuwe patiënten kon ook niet doorgaan. Door de netwerkproblemen kon het personeel geen polsbandjes afdrukken, en die moesten er net voor zorgen dat elke patiënt de correcte ingreep of behandeling krijgt. Om risico's te vermijden werden geplande ingrepen dan ook uitgesteld.

Zo'n 30 patiënten die al ter plaatse waren zijn naar huis gestuurd. Andere patiënten kregen telefonisch te horen dat hun ingreep wordt uitgesteld. 

kasto80

Meest gelezen