Vertenten en Delferière, de twee verdachte scheidsrechters in voetbalschandaal, opnieuw aan het werk 

De twee scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière, allebei verdachten in het grote voetbalschandaal, gaan weer  aan de slag bij hun werkgevers. Vertenten, die vrijdag vrijkwam, herneemt zijn werk als radioloog in het UZ Brussel.  Delfèriere pikt zijn administratieve functie bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond weer op, bevestigt zijn advocaat.  Beide heren blijven wel geschorst als scheidsrechter.

"Ons standpunt blijft hetzelfde en dat is dat hij niet veroordeeld is", zegt Edgard Eeckman, woordvoerder van het UZ Brussel over scheidsrechter en radioloog Vertenten. "De zaak bevindt zich in de voetbalsfeer, buiten zijn job en als ziekenhuis zijn wij tevreden over zijn werk als radioloog."

Het ziekenhuis zal deze week met Vertenten praten over de verdere invulling van zijn job.  Mogelijk wordt die anders ingevuld, na de negatieve media-aandacht. "Het kan dat hij minder zichtbaar wordt als radioloog. Dat kunnen we praktisch organiseren. Er zijn meerdere functies die hij binnen zijn job kan invullen", aldus nog Eeckman. Het UZ Brussel laat ook weten geen klachten van collega's of andere medewerkers te hebben ontvangen in verband met de terugkeer van Vertenten.

Ook Sébastien Delferière opnieuw aan het werk

Na overleg met de Koninklijke Belgische Voetbalbond is ook die andere scheidsrechter die betrokken is bij het voetbalschandaal, Sébastien Delferière, weer aan het werk. Naast zijn job als scheidsrechter was Delfèriere ook administratief bediende bij de voetbalbond.

Als scheidsrechter blijft Delferière -net als Vertenten- op dit ogenblik nog geschorst.  Hij mag ook geen contact hebben met andere scheidsrechters.  Zijn job als administratief bediende heeft hij nu weer opgepikt, in de vorm van thuiswerk.    

Meest gelezen