Videospeler inladen...

Europese ministers steunen het brexitakkoord van Theresa May

“De ministers steunen de hele deal." Dat zei Europese Brexitonderhandelaar Michel Barnier deze ochtend tijdens een persconferentie. Ter voorbereiding van de speciale brexit top op 25 november, kwamen de ministers vandaag samen om het voorstel van de Britse premier Theresa May te bespreken. “We zitten in het sleutelmoment van de onderhandelingen”, zei Barnier.

Tijdens de Raad Algemene Zaken hebben de ministers hun steun uitgesproken over het brexitakkoord van Theresa May. Dat zei Michel Barnier deze ochtend in een persconferentie. De ministers kwamen vandaag samen om de speciale brexit top op 25 november voor te bereiden.

“Het gaat hier over een eerlijke en evenwichtige deal,” zei Barnier. “We hebben een compromis gevonden om een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland te voorkomen. Beide partijen willen de backstop vermijden.” Enkel over de eventuele verlenging van de overgangsperiode heerst nog wat onenigheid.  

Barnier vraagt nu om kalm te blijven. “We moeten onze aandacht vestigen op een ordentelijke uitstap. Zo kan de basis worden gelegd voor een ambitieus partnerschap met het Verenigd Koninkrijk voor de toekomst.” 

Meest gelezen