Videospeler inladen...

De wereld, een poel vol doffe ellende? Hope Works!

Een groep internationale mediabedrijven als Dreamworks en de BBC heeft 12 filmpjes voor kinderen gemaakt in het kader van Hope Works, een initiatief dat de wereld als een hoopvolle plek wil voorstellen in tijden van onzekerheid. Ketnet biedt ze integraal op zijn website aan.

12 inspirerende filmpjes voor kinderen, van live-action tot animatie: dat heeft Ketnet aan de vooravond van Kinderrechtendag op zijn website geplaatst als partner van Hope Works, een internationaal initiatief dat de jongsten in de samenleving in tijden van onzekerheid en angst een houvast wil bieden en hen wil tonen dat de wereld geen poel vol doffe ellende is.

De filmpjes komen uit de stal van verschillende internationale mediabedrijven waaronder grote namen als Dreamworks en de BBC. In enkele minuten schetsen ze telkens een hoopgevend of aandoenlijk verhaal dat kinderen (en volwassenen) aan het denken zet en hen duidelijk maakt dat kleine daden van hulp of troost een wereld van verschil voor anderen kunnen betekenen.

Videospeler inladen...

Kinderen voelen en beleven wat in de wereld gebeurt op hun eigen manier

Bruno Vanobbergen

De Vlaamse kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen juicht het initiatief toe. "Kinderen zijn de toekomst, zegt men vaak, maar kinderen zijn er ook hier en nu", zegt hij. "Kinderen voelen en beleven wat in de wereld gebeurt op hun eigen manier. Het is belangrijk om dit ernstig te nemen. Tegelijk moeten we kinderen hoop en vertrouwen geven zodat ze enthousiast de wereld mee vorm willen geven. Die van vandaag én die van morgen."

Hope Works kan een positief zaadje planten bij kinderen vandaag

Maarten Janssen
Videospeler inladen...

"Ons doel is alle kinderen aanmoedigen en ondersteunen bij alle ups en downs van het opgroeien", zegt netmanager Maarten Janssen van Ketnet op zijn beurt. "Dat is waarom we absoluut Hope works willen steunen. Het initiatief is een sterk wereldwijd statement dat vertrekt vanuit de unieke kracht van kinderen. Hope works zal misschien niet onmiddellijk de hele wereld veranderen, maar het kan een positief zaadje planten bij kinderen vandaag. Kinderen die misschien de koningin, president of CEO van morgen worden."

Ook "Karrewiet" draagt deze week zijn steentje bij. Morgen laat het jeugdjournaal een groep leerlingen aan het woord die vertellen hoe zij zich voelen als ze slecht nieuws te horen krijgen. Ze leggen ook uit wat ze leuk of hoopvol nieuws vinden en wat ze zelf doen om hun leven of dat van anderen mooier te maken. 's Middags verschijnt een versie van de "Karrewiet"-app online die helemaal in het teken staat van Hope Works.

Meest gelezen