Videospeler inladen...

Mislukte plofkraak in Borsbeek, parket zoekt twee verdachten

Vanmorgen vroeg is er een plofkraak gebeurd op een bankautomaat van een Argenta-bankfiliaal in Borsbeek, in de provincie Antwerpen. De kraak mislukte en de daders namen geen geld mee. Het gerecht is op zoek naar twee verdachten.  

"De man die boven het bankkantoor woont, werd rond halfvijf vanmorgen wakker door een luide knal," zegt Nico Roeland van de politiezone Minos. "Hij heeft nog mensen zien wegvluchten, maar die zijn kunnen ontkomen."

De politie stelde een veiligheidszone in en ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om te checken of de omgeving veilig was.

Het gerecht is nu op zoek naar twee verdachten. Lentle Jespers van het parket van Antwerpen verklaart ook waarom de kraak mislukt is: "De automaat is uitgerust met een gasdetectiesysteem. Op het moment dat er gas in de geldautomaat werd gespoten, zijn er verfcapsules ontploft en daardoor werd het geld onbruikbaar." 

Het detectiesysteem werd bij geldautomaten ingevoerd sinds de golf van plofkraken in mei en juni van dit jaar. Toen gebeurden er zes op enkele weken tijd: in Tielt-Winge, Kinrooi, Buggenhout, Boechout, Lummen en Lommel. De verdachten van die zes kraken zitten in de cel.

Videospeler inladen...

Meest gelezen