Videospeler inladen...

Ontploffing bij station Brugge: twee zwaargewonden

Aan een seinhuis van het station van Brugge is deze middag een ontploffing gebeurd. Eén arbeider vecht voor zijn leven. Een andere is zwaargewond.

Aan het station van Brugge is deze middag een brandblussysteem ontploft. Door de impact schoot het systeem door de muur. Het volledige gebouw van Infrabel is ontruimd.

Volgens Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel, gebeurde de ontploffing tijdens werken aan het seinhuis. “Een onderaannemer was bezig met geplande werken”, aldus Baeken. Wat er verkeerd liep, is momenteel moeilijk te zeggen. Het parket van Brugge is ingelicht en zal de zaak verder onderzoeken. De hinder voor het treinverkeer zal in principe beperkt blijven. Enkel spoor 1 wordt nog buiten dienst gehouden uit veiligheid.

Meest gelezen