Sinterklaas een brief sturen? Dat doe je zo!

Ook dit jaar kunnen kinderen Sinterklaas persoonlijk een brief sturen met hun wensen en verlangens of om hem vragen voor te leggen. Bpost zet hiervoor een legertje medewerkers in dat de correspondentie in goede banen leidt. 

Nog zowat 2 weken en dan komt Sinterklaas naar jaarlijkse gewoonte langs bij kinderen overal te lande met geschenken en snoep. Veel van die kinderen willen hem graag persoonlijk inlichten over wat ze wel of niet lusten of welk speelgoed ze graag willen. Dat kan, met de hulp van Bpost.

Nog tot en met 29 november kunnen kinderen Sinterklaas een brief sturen via het adres Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Dat kan helemaal gratis want een postzegel is niet nodig. Een legertje medewerkers van Bpost zamelt alle brieven in en regelt het verdere contact met Sinterklaas.

Elk kind dat een brief stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Vergeet daarom niet een tegenadres op de enveloppe te noteren. Juffen en meesters mogen de brieven van de kinderen in hun klas ook verzamelen en in 1 bundel versturen.

Sinterklaas een e-mail sturen, is niet mogelijk omdat hij geen e-mailadres heeft. Pluspunt is dan weer dat hij het syndicale overleg bij Bpost op de voet volgt zodat elke brief op tijd aankomt, zo verzekert woordvoerder Barbara Van Speybroeck aan VRT NWS.

Ouders die nog een stap verder willen gaan, kunnen hun kind ook laten bellen of sms'en met Sinterklaas. Dat kan via een handige app. Het volstaat om Sinterklaas de juiste coördinaten toe te spelen om hem een voicemailbericht te laten inspreken of een smsje te laten sturen.

Vorig jaar ging "Het Journaal" langs bij de medewerkers van Bpost die de brieven van de kinderen voor Sinterklaas in ontvangst nemen. Die reportage kan u hieronder herbekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen