Videospeler inladen...

Skateboarder zonder licht beboet in Leuven

De Leuvense politie heeft afgelopen weekend een skater beboet omdat hij in het donker reed zonder verlichting.

De politie controleerde afgelopen weekend op het gebruik van de fietsverlichting. Verschillende fietsers vlogen op de bon en toen er een skater aankwam zonder verlichting werd die ook aan de kant gezet. "Want iedereen die zich in het donker met een voertuig sneller dan stapvoets verplaatst moet verlichting gebruiken", zegt Nicolas Del Piero van de Leuvense politie. Vooraan moet dat een wit of geel licht zijn, achteraan een rood licht.

Step en hoverboard

Niet alleen wie met een skateboard rijdt, moet opletten zegt Nicolas Del Piero. "De wet geldt dus ook voor wie bijvoorbeeld met een step of een hoverboard rijdt. Het is eigenlijk heel eenvoudig: als het donker is, zorg dat je zichtbaar bent." Wie zonder licht rijdt, begaat een verkeersovertreding van de eerste graad en mag rekenen op een boete van 58 euro. 

Meest gelezen