Toch weer brokstuk gevallen van E17-viaduct Gentbrugge

Afgelopen weekend is opnieuw een stuk beton losgekomen van het E17-viaduct in Gentbrugge. De brok van een vuist groot viel bijna op het hoofd van een fietsende vrouw. Onlangs heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de onderkant van het viaduct afgetikt, om loszittende betonstukken te verwijderen. Maar blijkbaar heeft dat de risico's niet helemaal weggehaald. 

Een paar maanden geleden was de onrust groot bij de omwonenden van het E17-viaduct in Gentbrugge. Vooral ter hoogte van de park & ride vielen er geregeld brokstukken naar beneden. Zeker na de instorting van de Morandi-brug in Genua, in Italië groeide de onrust. Het viaduct is in slechte staat, er is betonrot, en het ijzer ligt hier en daar al bloot. Er is dus dringend een grondige herstelling nodig. Die is gepland voor 2019 en 2020, maar wachten om iets te doen aan de vallende brokstukken was te riskant. Daarom heeft het Agentschap wegen en verkeer enkele weken geleden de onderkant van het viaduct gecontroleerd op loszittend beton, om dat dan ook meteen te verwijderen.

"Maar het aftikken heeft niet geholpen", dat zegt Hans Verbeeck van de vzw Viadukaduk, die al lang ijvert voor een herstelling en een alternatief op lange termijn. "We dachten nochtans dat het gevaar geweken was. Het is nu aan alle verantwoordelijken om maatregelen te nemen. Niet alleen het Agentschap Wegen en Verkeer, maar ook de stad Gent moet haar verantwoordelijkheid nemen".

kasto80

Meest gelezen