Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Dodentol bosbranden Californië blijft oplopen: opnieuw twee lichamen gevonden

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië blijven reddingswerkers nieuwe slachtoffers vinden van de grote bos- en natuurbranden. De voorbije uren zijn nog eens twee lichamen gevonden in het puin van het stadje Paradise. In totaal zijn al 82 dodelijke slachtoffers gevonden, 700 mensen zijn nog vermist.

De bosbranden braken op 8 november uit en hebben het stadje Paradise en omgeving, in het noorden van Californië, zwaar getroffen. Zo'n 12.000 woningen en gebouwen zijn er volledig vernield. In het puin zijn de voorbije uren nog resten van twee slachtoffers gevonden.

Op de lijst van vermisten staan ook nog eens 700 namen, dat zijn er al 300 minder dan gisteren. Bovendien benadrukken de autoriteiten dat heel wat van die vermisten wellicht wel veilig en wel zijn.

De bosbranden - de dodelijkste in de geschiedenis van Californië - geraken intussen steeds meer onder controle. Een aangekondigde storm zou met regen soelaas brengen. Al kan die regen de zoektocht naar slachtoffers wel bemoeilijken, aangezien de afgebrande omgeving nu gevoelig is voor modderstromen.

Meest gelezen