Gentse kerstmarkt : 1 van de 10 beste van Europa

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft Gent opgenomen in een lijst van de 10 mooiste kerstmarkten van Europa. Ook al is de kerstmarkt niet echt bekend in Europa, schrijft het magazine, toch is die zeker een bezoekje waard.

De Gentse kerstmarkt is een goed bewaard geheim, zo klinkt het. Volgens Forbes is Gent ook een ideale plek voor een kerstmarkt, omdat er veel historische gebouwen zijn. En dat klopt ook, zegt de organisator van de Gentse kerstmarkt Quinten Goekint. "Wij proberen authentieke kerstmarkten te brengen. En dat, in combinatie met het oude stadscentrum van Gent, zorgt ervoor dat de bezoekers echt het gevoel hebben dat ze in de bergen zitten. Authentieke kerstmarkten dus met echte kerstbomen, heel veel licht en houten huisjes, zoals het hoort."

In de Forbes top 10 van mooiste kerstmarkten in Europa staan onder meer ook de kerstmarkten van Zagreb in Kroatië, Helsinki in Finland, Aken in Duitsland en Boedapest in Hongarije.

kasto80

Meest gelezen