Giraf krijgt tweede leven in Antwerpse universiteit

Giraf Dana heeft een nieuwe thuis gekregen in de gebouwen van de universiteit van Antwerpen. De giraf woonde bijna tien jaar in de zoo van Antwerpen, en pronkt nu in een universiteitscampus in Wilrijk.

"Eigenlijk staat het hier als een kunstwerk", zegt rector Herman Van Goethem nadat hij het hoofd op het skelet van de giraf heeft gezet. "Het is eigenlijk het symbool voor de goeie samenwerking die wij al vele jaren hebben met de Antwerpse ZOO." Giraf Dana leefde negen jaar jaar lang in de Antwerpse ZOO, en overleed vorig jaar op twintigjarige leeftijd.

Vragen voor biologen

"Zo'n skelet roept vragen op, net zoals de universiteit", legt rector Van Goethem uit. "Waarom heeft zo'n beest zo'n lange nek, dat vraag ik me nu af. Ik ben zelf jurist, dus ik heb geen idee." Een vraag voor de toekomstige biologen en dierenartsen in spe, want in hun gebouw heeft het dier een nieuwe thuis gekregen.

Meest gelezen