"Ik keek naar de ogen van mijn vrouw… Zo mooi blauw"

De collega’s van hulpsheriff Jeff Dishmon uit Eureka, in de Amerikaanse staat Californië, zorgden een paar dagen geleden voor een hartverwarmend moment toen ze de man een bril cadeau gaven waardoor hij voor het eerst in zijn leven de juiste kleuren kon zien. Het leidde tot een emotioneel moment, waarvan de beelden op Facebook intussen meer dan een half miljoen keer bekeken werden.

De 59-jarige Dishmon is zijn hele leven lang al kleurenblind. Maar toen hij de bril kreeg, zag zijn wereld er dus plots helemaal anders uit. 

Collega Samantha Freese op de plaatselijke nieuwszender Redwood News: "Ik had diverse filmpjes van die bril op YouTube gezien. Samen met een aantal collega’s hebben we dan het geld bij elkaar gebracht, om een dergelijke bril te kunnen betalen. Maar dan was het nog niet zeker dat die bij Jeff zouden werken. Die kans bleef bestaan. Of dat de glazen wel werkten, maar dat het effect veel minder zou zijn dan verwacht (De universiteit van Grenada uitte na een onderzoek in oktober twijfels over de effecten van deze glazen, nvdr). We waren dus echt wel nerveus toen hij die bril opzette. En daarna waren we allemaal emotioneel."

Videospeler inladen...

Dishmon: "Plots zag ik dat al mijn vrienden er waren. Ze gaven me dan een paar ballonnen. Het enige wat ik dacht was: “Wat zijn ze toch van plan?” Dan zag ik die brillendoos."

"Toen ik de bril opzette, was het alsof ik voor de eerste keer ’s morgens wakker werd. Alles was zo omlijnd. Ik kon plotseling het verschil zien tussen het gras en de bomen."

"Ik keek ’s avonds voor het eerst in de ogen van mijn vrouw. Die waren zo mooi blauw. Daarna heb ik de doos met kleurpotloden van mijn dochter genomen en de hele avond heb ik die bekeken. En heb ik me geleerd wat de juiste naam van de juiste kleur is. Ongelooflijk."

 "Ik zet die bril nooit meer af. Nee, ik wil de wereld nooit meer zien zoals ik hem zolang gezien heb."

Meest gelezen