Jaden Smith (links) en Tyler, the Creator.

"Jaden Smith bevestigt relatie met rapper Tyler, the Creator"

Jaden Smith heeft wel degelijk een relatie met Tyler, the Creator. Dat heeft de zoon van Will Smith op de radio gezegd, melden Amerikaanse media. Daarmee bevestigt hij eerdere uitspraken waarin hij de rapper zijn "motherfucking boyfriend" noemde.

"I recently said that Tyler, the Creator is my boyfriend and that's true. So, just so you know" ("Recent heb ik gezegd dat Tyler, the Creator mijn vriend is en dat is waar. Het is maar dat je het weet"): dat heeft Jaden Smith recent op Beats 1 Radio van Apple Music verklaard, melden verschillende media in de VS.

Daarmee bevestigt de zoon van Will Smith de geruchten die al langer lopen over zowel zijn geaardheid als zijn relatie met de Amerikaanse rapper. Eerder deze maand zwengelde hij die zelf nog aan met enkele openhartige uitspraken tijdens een concert.

"Ik wil jullie iets vertellen", zei Jaden toen. "Tyler wil het niet zeggen, maar Tyler is mijn motherfucking boyfriend. Dat is hij al mijn hele leven. Tyler, the Creator is mijn vriend verdorie! Het is waar!"

Op amateurbeelden van dat concert was te zien hoe Tyler, the Creator laconiek op de uitspraken van Jaden reageerde, onder meer door te lachen en nee te zwaaien met zijn vinger. 

Korte tijd later sprak Jaden Tyler, the Creator publiek aan op Twitter met de woorden "Ik heb het iedereen verteld, nu kan je het niet ontkennen". Daarop antwoordde de rapper "Hahaha, you a crazy nigga (sic) man". De tweet van Jaden verdween al snel, maar het antwoord van Tyler, the Creator bleef staan.

Met zijn jongste verklaringen lijkt Jaden Smith alle twijfel over zijn geaardheid en zijn relatie met Tyler, the Creator weg te nemen. Ook over de rapper liepen al langer geruchten dat hij homoseksueel is, onder meer na de release van zijn vierde album "Flower boy" in 2017 waarop teksten staan die in die richting wijzen.

Bij ons is Jaden Smith vooral bekend als acteur. Aan de zijde van zijn vader Will Smith was hij te zien in films als "The pursuit of happiness" van Gabriele Muccino (2006) en "After earth" van M. Night Shyamalan (2013). Hij speelde ook mee in onder meer "The day the earth stood still" van Scott Derrickson (2008) en "Karate kid" van Harald Zwart (2010).

Tyler, the Creator stond de voorbije jaren op podia van verschillende zomerfestivals in de lage landen. Zo prijkte hij in 2014 op de affiche van Dour. In 2015 was hij te gast op Pukkelpop en in 2016 op Les Ardentes. Afgelopen zomer kwam hij opnieuw naar Dour.

Meest gelezen