Videospeler inladen...

Jinnih Beels: "Het water is nog heel diep, kans is zeer reëel dat SP.A en cours de route eruit stapt"

SP.A gaat in op de uitnodiging van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) om deel te nemen aan de coalitiegesprekken zodat de socialistische partij haar stempel kan drukken en het bestuur in Antwerpen in een andere richting kan duwen. Dat zegt lijsttrekker Jinnih Beels. Beels geeft wel aan dat het "zeer moeilijke gesprekken" zullen zijn en sluit niet uit dat de onderhandelingen zullen afspringen.

De SP.A kreeg gisteren van burgemeester De Wever formeel de vraag om deel te nemen aan het vormen van een nieuw stadsbestuur samen met N-VA en Open VLD. Na overleg met het partijbestuur en de achterban werd beslist om in te gaan op die vraag.

"Het is heel belangrijk dat de mensen beseffen dat we daar niet licht overgaan", verklaart kopvrouw Jinnih Beels bij Radio 2 Antwerpen. "Dit is voor ons een opportuniteit om het anders te zien in Antwerpen." Beels wil naar eigen zeggen de kans grijpen om "toch nog een stempel te drukken op een sociaal en duurzaam beleid in de stad" en "om het bestuur in een heel andere richting te sturen".

We gaan het wagen zodat we achteraf niet aan onze kinderen moeten uitleggen waarom we het op zijn minst niet geprobeerd hebben

"We gaan er alles aan doen om de sociale en duurzame accenten te leggen", klinkt het. Maar het worden sowieso heel moeilijke gesprekken, stelt Jinnih Beels. "Het water is nog steeds heel diep. De kans is zeer reëel dat we er en cours de route nog gaan uitstappen. Wij weten niet waar we gaan landen, we weten eigenlijk niet goed waar we aan beginnen."

Deze namiddag beginnen in elk geval de gesprekken om tot een nieuw bestuur te komen in de Scheldestad. 

Beluister het gesprek met Jinnih Beels bij Radio 2 Antwerpen:

Meest gelezen