Kris Peeters: "Keuze van Bart De Wever voor SP.A is zeer verrassend en had ik niet verwacht"

De CD&V in Antwerpen maakt zich op voor een "constructieve oppositiekuur". Dat zegt lijsttrekker Kris Peeters bij Radio 2 Antwerpen. Peeters noemt de keuze van burgemeester Bart De Wever (N-VA) voor de SP.A "verrassend". 

Peeters kreeg gisteravond laat een telefoontje van Bart De Wever met de melding dat hij met Open VLD en SP.A zou proberen een nieuw stadsbestuur te vormen, dus niet met huidig coalitiepartner CD&V. "Dat is toch wel zeer verrassend en eigenaardig", zegt Peeters. "Het is natuurlijk de keuze van Bart De Wever, maar dit had ik niet verwacht."

De eerste gesprekken tussen CD&V en N-VA na de gemeenteraadsverkiezingen waren inderdaad niet eenvoudig, geeft Peeters toe. "Maar De Wever had mij de indruk gegeven dat met een zetel op overschot (wat het geval zou zijn als de huidige Antwerpse meerderheid zou worden verdergezet, nvdr.) het wel moeilijk zou zijn, maar dat het ons ook misschien in een nieuwe dynamiek zou brengen. Blijkbaar heeft hij nu voor de SP.A gekozen."

Kris Peeters gaat ervan uit dat de N-VA, SP.A en Open VLD wel degelijk zullen landen en snel tot een bestuursakkoord zullen komen. "Mijn partij en ik zullen ons nu klaarmaken voor een constructieve oppositie."

Beluister het interview met Kris Peeters (CD&V) bij Radio 2 Antwerpen: 

Meest gelezen