"Miljoenen aan uitkeringen betaald door ongeziene sociale fraude in Luik"

In de Luikse wijk Bressoux-Droixhe zijn meerdere huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar sociale fraude. Dat berichten La Dernière Heure, de kranten van Sudpresse en RTL Info. Door een grootschalige zwendel met valse arbeidscontracten en ontslagbrieven zou voor miljoenen aan uitkeringen uitbetaald zijn.

Na huiszoekingen in Luik zijn vier verdachten opgepakt, die ervan verdacht worden dat ze de sociale zekerheid voor miljoenen hebben opgelicht.  Ze zouden jarenlang valse arbeidscontracten en ontslagbrieven hebben verkocht aan Belgen en buitenlanders, zo'n 350 personen in totaal.

Het onderzoek naar de zaak is begonnen in 2015. Drie van de verdachten waren al gekend voor feiten van sociale fraude.

Meest gelezen