Videospeler inladen...

Plofkraak in Argentakantoor in Leest, geen buit 

Deze nacht is er een plofkraak gepleegd op een Argenta-bankkantoor in Leest, bij Mechelen. Dat bevestigen politie en parket. Volgens de eerste vaststellingen zou er geen buit zijn. Ontmijningsdienst DOVO en het gerecht zijn ter plaatse. 

De politie werd rond half vijf vanmorgen gecontacteerd omdat er een plofkraak gepleegd zou zijn in een bankkantoor van Argenta in Leest, bij Mechelen. "Het onderzoek is volop bezig", vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. "Maar volgens de eerste vaststellingen is er geen buit gemaakt." 

Ontmijningsdienst DOVO en het gerecht is ter plaatse. De politie voert intussen een buurtonderzoek en ook de beelden van de ANPR-camera's worden onderzocht. Er zijn nog geen verdachten opgepakt. "De daders konden ontkomen."

Herbekijk hieronder de reportage over de poging tot inbraak in Leest uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Ook gisteren was er al een plofkraak op een Argenta-filiaal, in Borsbeek deze keer. Die kraak mislukte en de daders namen geen geld mee. Er wordt onderzocht of er een link is met de poging vannacht. In mei en juni was er nog een golf van plofkraken in ons land. Naar aanleiding daarvan werden er extra maatregelen genomen. Zo zit er minder cash in de geldautomaten, werden de geldautomaten extra beveiligd en zijn er detectiesystemen geïnstalleerd die pogingen tot plofkraken doen mislukken.

Febelfin vraagt nieuw overleg met Jambon en Geens

Febelfin wil snel samenzitten met de kabinetten van de ministers van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en van Justitie Koen Geens (CD&V) om de maatregelen, die genomen waren na de vorige reeks plofkraken, te evalueren en nieuwe plofkraken te voorkomen. Dat zegt de bankenvereniging, nadat bekend raakte dat op twee dagen tijd twee plofkraken plaatsvonden in bankkantoren in de provincie Antwerpen. Door de maatregelen die de banken zelf al namen, zijn de twee pogingen deze week mislukt, meldt Febelfin.

Meest gelezen