Sluiting dreigt voor Friesland Campina in Bree

Het zuivelbedrijf Friesland Campina wil zijn vestiging in Bree sluiten. De directie heeft dat vanmiddag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. 30 mensen dreigen hun job te verliezen.

De directie heeft de intentie om de vestiging in Bree al in januari te sluiten. In Bree wordt mozarella gemaakt, maar volgens de directie zijn er problemen met de productie. "In 2015 heeft Campina Fabrelac overgenomen, maar sindsdien zijn er heel wat problemen geweest op het vlak van veiligheid en kwaliteit. Daardoor hebben klanten afgehaakt en haalt het bedrijf geen rendabele productie meer", zegt Kimberly Flaming van de christelijke vakbond. 

Ontgoocheling

De werknemers reageren ontgoocheld op de sluitingsplannen. "Ze hadden gehoopt om elders binnen de groep tewerkgesteld te worden", zegt Kimberly Flaming. Friesland Campina heeft in totaal zes vestigingen in ons land, waarvan drie in Limburg, namelijk in Lummen, Genk en  Bree. Voorlopig komen er geen acties. Maar als de directie weigert om een sociaal plan uit te werken, zijn acties wel mogelijk , ook in andere vestigingen van Friesland Campina. Volgende week komen vakbonden en directie al een eerste keer samen om te onderhandelen in het kader van de Wet Renault.  

Meest gelezen