Videospeler inladen...

Syrische balletdanser: "Een artiest is als een strijder, hij moet ook voor zijn land vechten"

"Als je aan Syrië denkt, dan denk je aan oorlog en racisme, IS en dergelijke zaken, maar je ziet nooit een balletdanser uit Syrië." Aan het woord is Ahmad Joudeh. Hij is klassiek geschoold en twee jaar geleden werd hij door het Nederlandse Ballet naar Europa gehaald. Met zijn dans wil Joudeh zich vooral engageren. Zijn teken van verzet tegen de oorlog was om te gaan dansen op ruïnes. "Een artiest is zoals een strijder, hij moet ook voor zijn land vechten." Morgen danst Joudeh in Flagey in Elsene.

Maar morgen krijgt u de kans om die WEL aan het werk te zien, in het prachtige Flagey-gebouw, in Elsene. Dan kan u gaan kijken naar Diversiteit maakt muziek, een voorstelling die muziek uit verschillende landen uit het Midden Oosten en centraal Europa bij elkaar brengt. Wij gingen kijken naar de repetitie.

Meest gelezen