Videospeler inladen...

Tientallen doden bij aanslag in Afghaanse hoofdstad Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker 40 doden en vele tientallen gewonden gevallen bij een explosie in een zaal waar een grote religieuze bijeenkomst aan de gang was. 

Een enorme ontploffing was te horen in een zaal, een van de grootste trouwzalen van de stad. Op het moment van de explosie waren honderden oelama's, islamitische geleerden en studenten uit heel het land, maar ook verschillende gewone gelovigen daar bijeen om de geboortedag van de profeet Mohammed te herdenken.  

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken ging het om een zelfmoordaanslag. De aanslag is nog niet opgeëist. In Afghanistan plegen niet alleen de taliban, maar ook IS regelmatig aanslagen, onder meer gericht tegen regeringsgezinde geestelijken.

Zo waren islamitische geleerden nog het doelwit van een aanslag die IS in juni pleegde. Nauwelijks een uur voor die aanslag had hun overlegorgaan nog gepleit voor vredesgesprekken, en zelfmoordaanslagen bestempeld als zondig.

Vorige week was er ook al een zelfmoordaanslag in het centrum van Kabul. Daarbij vielen zes doden.

Meest gelezen