Tuinkabouters tegen foutparkeerders

De gemeente Beveren wil het foutparkeren in de bermen aanpakken door er tuinkabouters neer te poten. Het gaat in eerste instantie om affiches met boze kabouters. Die moeten ervoor zorgen dat auto's niet langer in de bloemperkjes of op het gazon parkeren want dat is verboden én beschadigt het weinige groen in de woonwijken.

Wildparkeren in de woonwijken in Beveren is een probleem. Het mag niet en het beschadigt groen. Om de overtredingen te beperken zonder boetes uit te schrijven, kwam de gemeente op het idee om een ludieke tuinkabouteractie te houden.

In Beveren doen de kaboutertjes het werk

Schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V)

Her en der staan er grote affichebeelden met daarom kabouters die afkeurend kijken naar auto's die in de berm geparkeerd staan. "Op het campagnebeeld staat een waarschuwende kabouter die knipoogt. Zo willen we de boodschap overbrengen", zegt schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V).

Met succes, want de inwoners van de Meidoornlaan merkten meteen verschil. "Vroeger werd hier regelmatig in de berm geparkeerd en sinds de beelden er staan gebeurt het echt niet meer. Het valt zeker op en het is een goede vondst. Het heeft veel meer nut dan gewoon boetes uitschrijven", klinkt het daar. 

kasto80

Meest gelezen