Archieffoto
Getty Images

Tweede dode door blokkade van gele hesjes in Frankrijk

Het protest tegen de geplande verhoging van de accijnzen op diesel in Frankrijk heeft er een tweede dode geëist. Een 37-jarige motorrijder die zwaargewond raakte bij een botsing met een bestelwagen in Portes-lès-Valence, in het departement Drôme, is een dag later bezweken aan zijn verwondingen.

De motorrijder reed maandagmorgen langs links een file voertuigen voorbij. De file was ontstaan door een filterblokkade van zogenoemde "gele hesjes". Toen de motorrijder dat manoeuvre uitvoerde, botste hij op een bestelwagen die rechtsomkeer aan het maken was om de file te vermijden.

Zaterdagochtend gebeurde er al een dodelijk incident bij de blokkades. Bij een blokkade in de plaats Pont-de-Beauvoisin werd een manifestante aangereden door een vrouw die met haar dochter op weg was naar de dokter. De manifestante overleefde de klap niet.

Meest gelezen