Videospeler inladen...

Verrijst er naast de Augurk een gigantische Tulp in London?

Als de bouwvergunning er komt, dan verrijst er in de skyline van Londen een gigantische tulp van 305 meter hoogte. The Tulip Tower moet een toeristische attractie worden en is bijna dubbel zo hoog als The Gherkin, het augurkvormige kantoorgebouw vlakbij.

Het wereldberoemde architectenbureau Foster + Partners heeft plannen ingediend bij het Londense stadsbestuur om een nieuwe tulpvormige toren te bouwen in het hart van Londen. The Tulip Tower zou vlak naast dat andere iconische gebouw verschijnen: The Gherkin oftewel de Augurk, van hetzelfde architectenbureau. The Tulip Tower zou met zijn 305,3 meter wel bijna twee keer zo hoog worden als The Gerkin. En het wordt geen kantoorgebouw, maar een toeristische attractie. 

DBox Foster + Partners

De bloemkelk van de The Tulip Tower zou 12 verdiepingen tellen die rondom een fabelachtig uitzicht bieden op de Britse hoofdstad, want alle wanden zijn van glas. Aan de buitenkant zouden toeristen ook in gondeltjes kunnen plaatsnemen die over de wand bewegen. Verder zijn er diverse bars en restaurants voorzien.

DBox Foster + Partners

De Tulip Tower zou ook een educatieve ruimte bevatten waar jaarlijks 20.000 leerlingen uit staatsscholen gratis en met de meest innovatieve technieken aanschouwelijk onderricht krijgen over de geschiedenis van Londen. In totaal rekent de Tulip Tower op een miljoen bezoekers per jaar.

DBox Foster + Partners

Als de bouwvergunning er komt starten de werkzaamheden in 2020. Foster + Partners denkt vijf jaar nodig te hebben om het project te voltooien. Om het stadsbestuur te overtuigen zit het project tjokvol milieuvriendelijke en duurzame materialen en doelstellingen. 

Zo komt er een toegangsgebouw met een groen parkje en een dakterras en is er in de garage enkel plaats voor 284 fietsen en enkele voertuigen voor mensen met een beperking. Verder worden enkel CO²-vrije technologieën gebruikt, wordt er gestreefd naar 0% uitstoot en 48% minder watergebruik dan in gelijkaardige gebouwen. Voor besproeiing wordt enkel gerecycleerd water gebruikt.

The Tulip Tower zou het derde project worden van waaruit toeristen een adembenemend uitzicht krijgen over Londen, naast het reuzenrad The London Eye en de recent gebouwde The Shard. Dat torengebouw blijft nog wel een kleine 5 meter hoger dan de nieuwe Tulip Tower.

Videospeler inladen...

Meest gelezen