Videospeler inladen...

Plooien gladgestreken in Vilvoorde: SP.A, Open VLD, CD&V en Groen gaan samen besturen

In Vilvoorde hebben SP.A, Open VLD, CD&V en Groen sneller dan verwacht een akkoord bereikt om de komende zes jaar samen de stad te besturen. Dat laten de vier partijen weten. En wat blijkt? Groen krijgt nu toch een schepen.

Vijf weken na gemeenteraadsverkiezingen zijn ze eruit in Vilvoorde: SP.A, Open VLD, CD&V en Groen gaan samen de stad besturen. Die witte rook komt er sneller dan verwacht. Vier weken geleden lieten Open VLD, CD&V en Groen weten dat ze pas na de krokusvakantie opnieuw met de SP.A zouden praten. 

De onderhandelingen in Vilvoorde namen meteen na de verkiezingen een valse start. SP.A-burgemeester Hans Bonte, die in een kartel met Groen naar de kiezer was getrokken, bleek zijn kartelpartner na de verkiezingen plots geen schepenpost te gunnen. Hiermee kwam Bonte zijn belofte niet na die hij voor de verkiezingen had gedaan. Bonte wilde geen onervaren (Groen-)raadsleden in het schepencollege. 

De stellingname van Bonte werd natuurlijk niet in dank afgenomen door Groen. Ook Open VLD was not amused. Beide partijen drukten de pauzeknop in en riepen op om tot en met de herfstvakantie de rust te laten terugkeren. Kennelijk heeft die rust deugd gedaan, want de partijen bereikten vandaag een bestuursakkoord.

Bonte blijkt te zijn bijgedraaid en gunt Groen nu toch een schepen in het nieuwe stadsbestuur. Morgenochtend geven de vier partijen meer uitleg over hun bestuursakkoord en de verdeling van de schepenen. 

VIDEO: bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Vilvoorde:

Meest gelezen