Videospeler inladen...

Derde keer prijs voor Tim Van Aelst: VTM-programma "Hoe zal ik het zeggen?" wint internationale Emmy

Het VTM-programma "Hoe zal ik het zeggen?" van het Belgische productiehuis Shelter heeft een internationale Emmy-award gewonnen in de categorie non-scripted entertainment. Dat raakte gisteravond bekend tijdens de 46e uitreiking van de internationale tv-prijzen in New York. Het is al de derde Emmy voor het productiehuis Shelter van televisiemaker Tim Van Aelst.

In het programma, waarvan het eerste seizoen in het najaar van 2017 bij VTM liep, brengt presentator Jens Dendoncker op een originele manier boodschappen over aan nietsvermoedende mensen. Het tweede seizoen ging gisteravond van start op VTM.

De voorbije jaren won Shelter al internationale Emmy's voor "Benidorm bastards" en "Wat als?". Naast "Hoe zal ik het zeggen?" waren "MasterChef Australia", het Thaise "The mask singer" and "Top chef México" genomineerd in de categorie non-scripted entertainment.

Voor het format van "Hoe zal ik het zal zeggen?" zijn intussen al acht internationale productiedeals afgesloten, onder andere in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In Duitsland is deze zomer een eerste serie opgenomen.

Tim Van Aelst: "We blijven onszelf uitdagen"

Televisiemaker Tim Van Aelst, die samen met Sofie Peeters het programma bedacht, reageert uiterst tevreden vanuit New York. "Het is ongelofelijk om hier al voor de derde keer een Emmy te winnen. Nu is het even volop genieten. Met onze voeten komen we overmorgen wel weer op de grond wanneer we terugkeren."

Bekijk hieronder de reactie van de winnaar in New York (lees verder onder de beelden):

Videospeler inladen...

De komende weken komt de rest van het tweede seizoen van "Hoe zal ik het zeggen?" eraan, maar daar blijft het niet bij. Zo zit "Studio Tarara" nog in de pijplijn, dat volgend jaar wordt uitgezonden. "We blijven onszelf uitdagen", zegt Van Aelst, die niet wegsteekt dat hij graag ook een vierde keer een Emmy mee naar huis neemt uit New York.

Tim Van Aelst vanmorgen in De Ochtend op Radio 1

Vlaamse televisie kan concurreren met het allerbeste in de wereld

Björn Soenens, correspondent VS

Björn Soenens heeft vannacht de ceremonie gevolgd. Hij noemt de prestatie van Van Aelst zondermeer uniek: "Het is al ongelooflijk straf dat een Vlaams programma zo'n Emmy in de wacht kan slepen. Dat gebeurt nu al twee jaar op rij. Vorig jaar stond ik op Time Square met de winnaars Kamiel De Bruyne en Adriaan Van den Hoof toen zij wonnen met het één-programma "Sorry voor alles". Het toont aan dat televisie in Vlaanderen kan concurreren met het allerbeste in de wereld."

Presentator Jens Dendoncker op Radio 2 West-Vlaanderen

Meest gelezen