Zwaar verkeersongeval op zwart punt van A12 in Wilrijk

Op de A12 in Wilrijk gebeurde een zwaar verkeersongeval tussen vijf voertuigen. De A12 is in de richting van Brussel volledig versperd. Er vielen meerdere gewonden.

Op het kruispunt van de A12 met de Terbekehofdreef in Wilrijk botsten vier auto's en een kleine vrachtwagen aan de verkeerslichten op elkaar. Eén auto kwam op zijn dak in de gracht terecht. De brandweer heeft een inzittende uit die auto bevrijd. Vier ziekenwagens en twee MUG-teams kwamen ter plaatse om de gewonden te verzorgen en over te brengen naar het ziekenhuis. De vrachtwagen was geladen met vaten bier.

Op het kruispunt van de A12 met de Terbekehofdreef en de Atomiumlaan wordt deze nacht gewerkt aan de verkeerslichten. Die werken gebeuren in het kader van de aansluiting van de verkeerslichten op de nieuwe verkeerscomputer in Antwerpen. Verschillende kruispunten op de A12 zijn stuk voor stuk zwarte punten waar geregeld verkeersongevallen gebeuren. Uit de gegevens van 2014-2016 bleek dat meer dan 75% van de ongevallen het gevolg waren van de onoverzichtelijke verkeerssituatie.

Meest gelezen