400 Baalse kinderen en ouders in fluostoet

De dagen worden korter, de nachten langer. En dus is het belangrijk om zichtbaar in het verkeer te zijn. Dat vinden 400 kinderen, ouders en grootouders uit Baal die gisterenavond in fluohesjes door de straten stapten.

Voor de tweede keer organiseert de Sint-Annaschool de opvallende optocht . Maar het belang van fluohesjes moet nog steeds benadrukt worden, zegt directeur Bart Van Rompaey. "Als wij onze leerlingen vragen om een fluohesje te dragen doen ze dat bijna allemaal. Maar eens ze naar het middelbaar gaan neemt dat weer af. Het blijft dus belangrijk om hen te stimuleren om voor veiligheid te kiezen."

Onzichtbaar

Papa Kurt is er van overtuigd dat zijn kinderen in het middelbaar ook fluovestjes zullen blijven dragen. "Het is een kwestie van iedereen op de boot te krijgen. Als acht van de tien kinderen eentje draagt, doen de overige twee dat ook." Mama Kathleen staat hem bij: "Ik denk dat kinderen niet beseffen hoe onzichtbaar ze zijn vanuit de auto. Daar probeer ik hen geregeld op te wijzen als we aan het rijden zijn."  

Meest gelezen