Al 1.000 Volvo-werknemers willen investeren in zonnepanelen op fabrieksdak

De oproep van Volvo Cars in Gent om mee te investeren in zonnepanelen op het bedrijf is een succes. De werknemers kunnen instappen in een systeem van "crowdlending", waarbij je zes jaar lang een bedrag uitleent aan het project en dat nadien weer met intrest terugkrijgt.

Er komen 15.000 zonnepanelen op de daken van de autofabriek. Het personeel van Volvo kan mee investeren, maar ook gewone burgers. In totaal is er 1 miljoen euro nodig. Ondertussen zijn al ongeveer 1.000 werknemers van Volvo Cars geïnteresseerd. 

In totaal zouden de zonnepanelen zo'n 5 procent van het totale elektriciteitsverbruik van de fabriek moeten opleveren. Goed voor een besparing van 200.000 euro per jaar. 

Een deel van de centen voor de installatie gaat Volvo, samen met energieproducent Eneco, zoeken bij de werknemers van Volvo Gent. Zij kunnen via een systeem van "crowdlending" elk een bedrag tussen 250 en 1.000 uitlenen aan het project. Na zes jaar krijgen ze dat bedrag terug, met een jaarlijks brutorendement van 4 procent. Volvo en Eneco hopen zo 1 miljoen euro op te halen, ongeveer een vijfde van de totale kostprijs.

kasto80

Meest gelezen