Man vindt WOI-beeldje dat hij maakte voor overleden vrouw terug

Het leek een speld in een hooiberg, maar het is Stefaan Moeyaert uit Veldegem toch gelukt. Hij wou het beeldje terugvinden dat hij gemaakt had voor zijn vrouw die ondertussen gestorven is. Eén van de 600.000 beeldjes van het grote kunstwerk "ComingWorldRememberMe" in de Palingbeek bij Ieper. En dat is ook gelukt.

Stefaan Moeyaert uit Veldegem vond het beeldje terug dat hij gemaakt had voor zijn vrouw die twee jaar geleden overleed aan kanker. Het was één van de 600.000 beeldjes van het grote kunstwerk "ComingWorldRememberMe" in de Palingbeek bij Ieper. 

Oproep via Facebook

Stefaan deed via Facebook een oproep. En begin deze week kreeg hij antwoord, van een koppel uit Loker, bij Heuvelland.  Gisteren kon hij zijn beeldje eindelijk terug in zijn handen houden. Zonder die naam was het wellicht nooit mogelijk geweest. Stefaan denkt dat de emotie nog moet komen. Het beeldje staat nu bij hem thuis. Het wordt voor de hele familie een herinnering aan zijn vrouw. "Dat zal een dagelijkse confrontatie zijn, maar een positieve confrontatie," zegt hij.

Eén op de 600.000

Het koppel: Christophe Ryckewaert en zijn vrouw, gingen zondagmorgen naar de Palingbeek om enkele beeldjes mee naar huis te nemen. Christophe vond het gesigneerde beeldje en zijn vrouw wist onmiddellijk hoe de vork aan de steel zat. Ze had Stefaans oproep via Facebook gelezen. Maandagavond kreeg Stefaan dan de verlossende mail in zijn mailbox. En nu staat het terug veilig en wel bij hem thuis. Voor Stefaan is dat een echt wonder. "'t Was één beeldje uit de 600.000", zegt hij. "Ongezien."

 

Meest gelezen