Brand in woonzorgcentrum te Wilrijk

Dinsdagavond rond 18u30 ontstond er brand in het kapsalon van Woonzorgcentrum Bloemenveld van het Zorgbedrijf Antwerpen. Er vielen daarbij gelukkig geen gewonden. Het MIP werd afgekondigd (standaard voor een incident in een RVT) en alle hulpdiensten waren snel ter plaatse. De 138 aanwezige bewoners en het personeel konden intern geëvacueerd worden en vonden opvang in een veilig gedeelte van het RVT. De brandweer had de kleine brandhaarden snel onder controle en ventileerde het gebouw.

Er is wel aanzienlijke schade aan het kapsalon en de gevel. De stabiliteit van het gebouw wordt momenteel onderzocht in samenspraak met de stadsingenieur. Alle woonruimten bleven gelukkig gespaard en bewoonbaar. Tijdens het incident blijven enkele straten in de buurt afgesloten om ruimte te geven aan de hulpdiensten.

Het labo kwam ter plaatse om vaststellingen te doen en de oorzaak van de ontploffing in het kapsalon te onderzoeken. Het gebouw is stabiel verklaard en de hulpdiensten hebben de plaats van de interventie verlaten. Er vielen geen gewonden, maar mensen die ongerust zijn over de toestand van bewoners kunnen contact opnemen met het woonzorgcentrum via het nummer 03 820 08 08.

Meest gelezen