Conducteur mist eigen trein in Haaltert

De NMBS is een onderzoek gestart naar een incident met een trein in Haaltert. Daar reed een trein het station uit zonder conducteur en dat is ongewoon. Momenteel is het nog niet duidelijk hoe dat is gebeurd.

De NMBS onderzoekt wat er is gebeurd met een losgeslagen trein in Haaltert. De trein reed door zonder conducteur. Mogelijk was er een probleem in de laatste wagons, omdat de deuren niet automatisch dicht gingen. In ieder geval is de trein daardoor voortgereden zonder conducteur. Die bleef achter op het perron in Haaltert. Hij probeerde waarschijnlijk zelf nog de deuren vanop het perron te sluiten. De trein was afkomstig uit Schaarbeek en reed richting Kortrijk.

"Enkele getuigen zagen de trein vertrekken zonder conducteur", vertelt Bart Crols van NMBS. Uiteindelijk stopte de trein in het volgende station, namelijk in Ede, waar een andere conducteur zijn plaats innam. Door het incident had de trein heel wat vertraging. "Passagiers moesten drie kwartier wachten tot een nieuwe conducteur kon opstappen op de betrokken trein."

kasto80

Meest gelezen