Het Guldensporencollege verzoent oud en nieuw in gebouw uit 1841

Het historische hoofdgebouw van het Guldensporencollege in Kortrijk is gerenoveerd. Er is twee jaar gewerkt aan het gebouw uit 1841. Het pareltje van de renovatie is de historische kapel die werd omgevormd tot open leercentrum.

Het hoofdgebouw van het Guldensporencollege aan het Plein in Kortrijk is een boeiende locatie geworden, omdat oud en nieuw er samengaan. Historische parketvloeren, trappen en binnendeuren werden behouden, ook het meubilair van de beroemde Kortrijkse Kunstwerkstede De Coene werd opnieuw in het interieur geïntegreerd, maar voor de rest onderging het gebouw een gedaanteverwisseling. Het eindresultaat is 33 gerenoveerde les- en studielokalen, die helemaal passen in 2018.

Engelenkapel

In de historische kapel komt een open leercentrum. Het is misschien wel een van de mooiste locaties van Kortrijk geworden. De Engelenkapel, zo wordt de plaats genoemd die een haast bovenaardse schoonheid uitademt. Het is ook een verwijzing naar de vroegere naam van de plaats: OLV Ter Engelenschool, of ’t Fort in de volksmond.

Het Guldensporencollege Plein verzoent oud en nieuw in gebouw uit 1841

De renovatie van dit deel van het Guldensporencollege aan het Plein heeft meer dan 9 miljoen euro gekost. Maar op deze manier is het gebouw wel klaar voor de toekomst en voldoet het aan de nieuwe milieunormen en is het een stuk duurzamer geworden. Het Guldensporencollege Plein, zoals het vroegere Fort nu wordt genoemd, maakt onderdeel van de nieuw gefuseerde scholengroep Damast met 5 vestigingen in Kortrijk, 1 in Harelbeke en 1 in Gullegem.

Het historische hoofdgebouw van het Guldensporencollege in Kortrijk is gerenoveerd Het historische hoofdgebouw van het Guldensporencollege in Kortrijk is gerenoveerd Het historische hoofdgebouw van het Guldensporencollege in Kortrijk is gerenoveerd

Meest gelezen